6 от най-отдалечените места от цивилизацията

1381
Най-отдалечените места - Велинград СПА

6 от най-отдалечените места от цивилизацията

Сърфирането в интернет може да служи за много цели, вариращи от информиране за текущите събития, дебнене на бившия(та) до приготвяне на португалското ястие за изискана вечеря. Всички тези дейности са обединени от едно нещо, вие най-често сте абсолютно сам, докато го правите. Но ако тази кибер самота не е достатъчна, може да се запознаете с този списък на най-отдалечените места в света. Необитаем архипелаг между Южна Африка и Южна Америка или живописна провинция без пътища в Тибет. Най-малкото, да помечтаете за тях.

 1. Алерт, Канада
  Най-отдалечените места - Велинград СПА 2
  Алерт, Канада
  Малкото село Алерт се намира на върха на територията Нунавут в Канада едва петстотин мили под Северния полюс. С целогодишно население от петима души, Алерт е едино от най-коварните и отдалечени места в света. Заобиколено от Северния ледовит океан, температурите в региона могат да стигнат до 40 градуса под нулата. Поради близостта със Северния полюс, в Алерт е 24 часа тъмнина през зимата и 24 часа слънчева светлина през лятото.
  Най-отдалечените места - Велинград СПА 3
  Алерт, Канада
 2. Тристан да Куня
  Най-отдалечените места - Велинград СПА 4
  Тристан да Куня
  Намира се в южната част на Атлантическия океан, Тристан да Куня е архипелаг от малки острови, който се счита за най-отдалечената място в света. Заобиколен от скалист терен и бурни води, островът е достъпен само с лодка с най-близките си съседи, Южна Африка и Южна Америка, които са на 1700 и 2000 мили съответно. На острова има общо 271 души – земеделски производители и занаятчии, които имат телевизионни станции и достъп до Интернет чрез сателит.
  Най-отдалечените места - Велинград СПА 5
  Тристан да Куня

  Най-отдалечените места - Велинград СПА 6
  Тристан да Куня
 3. Motuo County, Китай
  Най-отдалечените места - Велинград СПА 7
  Motuo County, Китай
  Скрит в тибетската автономна област на Китай, Motuo County е един от най-изолираните региони в света, откъснат изцяло от съседните градове. Опитите за създаване на пътища в окръга са били неуспешни поради летливия пейзаж, който постоянно е измъчван от кални свлачища и лавини, това е едно от най-отдалечените кътчета на човешката цивилизация. Единственият начин за достъп до района е с преход през Хималаите и пресичане на висящ мост. Но мястото си струва риска, с гъстите си буйни гори, обграждащи недокоснатият тибетски пейзаж.
  Най-отдалечените места - Велинград СПА 8
  Motuo County, Китай
 4. Гара Макмърдо, Антарктида
  Най-отдалечените места - Велинград СПА 9
  Гара Макмърдо, Антарктида
  Намира се съвсем буквално в дъното на света, Антарктида е естествено е едно от най-отдалечените места на Земята. Въпреки, че не са налице постоянно пребиваващи в замръзналия регион, континента приютява сезонни изследователи и учени. Гара Макмърдо е разположена в северната част на Антарктида и е един от най-населените изследователски центрове, с близо 1200 учени, работещи в областта. Въпреки изключителната изолация, има три писти в Макмърдо, което означава, че жителите могат лесно да получат достъп до региона, както и много съвременни удобства.
  Най-отдалечените места - Велинград СПА 10
  Гара Макмърдо, Антарктида
 5. Ittoqqortoormiit, Гренландия
  Най-отдалечените места - Велинград СПА 11
  Ittoqqortoormiit, Гренландия
  Ако мислите, че името е трудно да се произнася, представете си, че сте един от 500-те души, живеещи в тази пуста област. Селото се намира на източния бряг на Гренландия и на север от Исландия. Гренландия с всичкия този лед, водата заобикаляща града е замръзнала почти целогодишно, което прави достъпа до региона чрез лодка почти невъзможно. Освен това, малкото летище на острова рядко е домакин на полети. По-голямата част от населението се прехранва с лов и риболов, полярните мечки и китовете са най-често ловуваните животни.
  Най-отдалечените места - Велинград СПА 12
  Ittoqqortoormiit, Гренландия

  Най-отдалечените места - Велинград СПА 13
  Ittoqqortoormiit, Гренландия
 6. Angle Inlet, Съединени щати
  Най-отдалечените места - Велинград СПА 14
  Angle Inlet, Съединени щати
  Намира се в Минесота, Angle Inlet е дом на 150 души и е достъпен само през Канада. Районът е най-популярен за риболовни пътувания, само с една малка шепа местни магазини и ресурси. Учениците имат достъп до тяхното едностайно училище с моторни шейни през зимата и лодки през лятото.
  Най-отдалечените места - Велинград СПА 15
  Angle Inlet, Съединени щати

  Най-отдалечените места - Велинград СПА 16
  Angle Inlet, Съединени щати

Comments

comments