Идеи за еднодневно приключение във Велинград

1535
приключение във Велинград - Велинград СПА

Идеи за еднодневно приключение във Велинград

Разпознавана като официалната и неофициалната столица на Балканите, Велинград е дестинация, към която семейства, приятели или двойки най-често се отправят за по-дълго разпускане, ваканция и отмора. Тук са налице всички предпоставки за почивка – извън шума и динамиката на града, сред луксозни условия и спа процедури, с наличие на какви ли не алтернативи за приятно прекарване на свободното време, уникална местна кухня и страхотни оферти за уикенди, няколко дена или седмици почивка. Нещо повече – тъй като за лечебните свойства на велинградската минерална вода се говори отдавна, а и вече има реални доказателства и изследвания за тях – ваканцията тук е най-ползотворна, ако продължава поне 4 дена. Тя ще ви зареди с енергия, ще успокои хроничните симптоми на редица заболявания, а освен това ще ви върне в големия град наистина освежен и зареден с нови сили и енергия…

В същото време обаче някои от нас нямаме дни или седмица, за да прекараме добре във Велинград. Други пък могат да нямат търпение да задоволят туристическото си любопитство и ще побързат да посетят градчето, разбрали, че е толкова популярно и заслужаващо си, но все още не били там. За всички вас, можем спокойно да признаем, че един ден във Велинград също би бил достатъчен за вас, но само ако предварително начертаете плана си за действие, скицирате програмата си. Ние ще ви помогнем в това начинание, тъй като в курорта, а и в района край него има доста интересни места за посещение и места за правене. За да не изпуснете най-добрите сред тях, ви приготвихме един готов план за еднодневно приключение във Велинград:

  1. Направете всичко възможно да сте във Велинград рано сутрин, за да се насладите на спокойствието след изгрев слънце тук, а и за да опитате от вкусната местна традиционна закуска – катми и палачинки, вкусни мекици, биволско мляко и домашни сладка от горски плодове. След такава закуска ще имате достатъчно сили да обиколите целия район.
  2. За да слегне храната, направете си кратка разходка из местните забележителности. Съветваме ви да посетите Историческия музей на Велинград, който работи целогодишно. След това се отправете към местното читалище и художествената галерия на града, в които доста често се организират безплатни културни събития. Така ще опознаете града по-бързо и ще влезете в атмосферата му.
  3. За да си починете след тази културна разходка, ви предлагаме да посетите някоя от тукашните минерални бани.
  4. За завършек ви съветваме да се качите по-нагоре – например до местността Белмекен!

Comments

comments