Почивка и хотели във Велинград

918
Почивка и хотели във Велинград

Почивка и хотели във Велинград.

Велинград има славата на град, който изобилства от лечебни минерални води. Не случайно градът се радва на множество гости всяка година, било то чуждестранни или родни. Това, което привлича хората е природата, забележителностите, водата и много други забавления.

Всеки един хотел във Велинград разполага с различни СПА процедури, които ще рестартират тялото ви и ще се почувствате като нов човек. Някои от големите хотели са „Гранд Хотел Велинград“, „Макси“, „Двореца“ и „Свети Спас“. Те са и петзвездните хотели на града. В тях можете да се настаните в оборудвана по последен писък на модата стая, която има модерна баня, а даже и джакузи. На територията на хотелите има различни забавления, като мини барове, лоби бар, джакузи, басейни, фитнес. Хотелите са подходящи и за конферентни събития, тъй като имат различни по капацитет зали. Залите имат оборудване от модерна мултимедия, красива гледна и всички останали неща, които са ви необходими за една страхотна служебна среща, която да бъде съчетана и с почивка.

Разбира се, ако искате да бъдете настанени сред природата, на тихо място далеч от шумотевицата, то можете спокойно да изберете къща за гости. Всички къщи имат източник на минерални води, а и ако сте с малки деца, то със сигурност няма да е им е скучно.

Във Велинград освен да ходите по спа процедури и терапии, можете да посетите различните забележителности, които никак не са малко, а и много интересни. Една от тях е „Народно читалище отец Паисий – 1893“. В него можете да се натъкнете на различни представления на родни и чуждестранни изпълнители, но също така можете да научите и много за история на града, да видите стари документи и да се потопите в атмосферата на създаването на културната забележителност и център на книжнината.

Следващата забележителност е езерото Клептуза, където има различни растителни видове, всички те са дом на животински, а и някои доста редки видове. В близост до езерото има много хотели, които разполагат с красива гледка към него и източник на лечебна вода.

Независимо поради какви причина сте във Велинград, то със сигурност градът ще остави отпечатък във вас. Мястото е чудесно както за развлечение и разнообразие и за лечение, спа процедури и различни видове забавления. Хотелите са на европейско ниво, снабдени с един от най-добрите медицински екипи, които се грижат за вашето здраве през целия ви престой.

Comments

comments