Необичайни хотели по света – Първа част

1358
Необичайни хотели по света от Велинград СПА 16

Необичайни хотели по света – Първа част

На брега на река в Шри Ланка, стои самотен, леко деформиран, огромен слон. Когато наближиш предпазливо, ти осъзнаваш това същество не е някакъв изрод на природата, това е еко-квартира от трева и клони, която може да приюти до 10 души в корема си.

Kumbuk хотел принадлежи към една особена порода хотели, които продължават да се появят в световен мащаб. Някои от тях разчитат на шоковия фактор като предлагат спане в легло ковчег или спасителна капсула. Други пък са в невероятни места: в дълбините на сребърна мина или на върха на коралов риф. Но това, което всички необичайни хотели по света обещават е, че ще помните и разказвате дълго за престоя си там.

Не се заблуждавайте, тези необичайни хотели не са дело на някой полудял хотелиер. Собствениците са често напредничави архитекти. Те са наясно, че странните неща привличат публичност и любопитни туристи.

 • Либърти Хотел, Бостън
  Необичайни хотели по света от Велинград СПА
  Либърти Хотел, Бостън
  Вече не е нужно да сте извършили престъпление за приемане в известния затвор на Чарлз Стрийт, домът на Liberty Hotel Boston. Затвора е построен през 1851 г., в сърцето на Beacon Hill Бостън, затворил врати поради пренаселеност през 1990 г. През 2007 г. той бе брилянтно превърнат в 298-стаен, висок клас хотел, като все още има части от оригиналната структура, Може да вечеряте в останки от оригиналните килии в ресторанта на хотела.
 • Манастирът Страхов, Прага
  Необичайни хотели по света от Велинград СПА 2
  Манастирът Страхов, Прага
  Въпреки, че може да не видите монахини или монаси в коридорите на хотел манастир може да усетите по-висша сила. Построен през 1142, националният исторически манастир Страхов, част от центъра на квартал Мала Страна на Прага. Четиризвездният бутиков хотел разполага с 12 стаи и апартаменти в сграда, в която се срещат древното и модерното.
 • Aydinli Cave House Hotel, Гореме, Турция
  Необичайни хотели по света от Велинград СПА 3
  Aydinli Cave House Hotel, Гореме, Турция
  Изследователи които търсят да потушат вътрешния си спелеолог може да останат в Aydinli Cave House Hotel, който отвори врати през 2008 г. Намира се високо над стария център на селото, в сърцето на стария Гьореме, Турция, 14-стайния семеен хотел е врязан в естествения скален и традиционния камък на Кападокия, част от пещерна структура датираща от 750 години. Стаите са обзаведени в естествен, земен декор и носят имената на произхода им.
 • 21C Museum Hotel, Луисвил, Кентъки
  Необичайни хотели по света от Велинград СПА 4
  21C Museum Hotel, Луисвил, Кентъки
  Целта на 21-ви вeк музей хотел, бутиков хотел, разположен в центъра на историческото Луисвил, Кентъки, е да се потопите в изкуството на ежедневието. И прави точно това от 2006 г. насам-голямата част от съвременното изкуство се открива в рамките на няколко галерии, които обхващат 9000 квадратни метра пространство. Всяка от 90-те стаи включва снимка, картина или колаж.
 • V8 хотел, Щутгард, Германия
  Необичайни хотели по света от Велинград СПА 5
  V8 хотел, Щутгард, Германия
  Намира се в центъра на Щутгарт, международен център за търговците на автомобили, V8 хотел е оазис за любителите на автомобили. Четири-звезден хотел (в партньорство с Музея Porsche и Mercedes-Benz) предлага 34 пищно и автентично обзаведени стаи и апартаменти. Тематични места за настаняване, като например 70-те Кадилак драйв-ин кино, автомивка Мерцедес и гараж Морис.
 • Propeller Island, Берлин, Германия
  Необичайни хотели по света от Велинград СПА 6
  Propeller Island, Берлин, Германия
  Lars Stroschen е германския художник стоящ зад този хотел в Берлин, където всяка стая е по-странна от следващите-и предлага удобства, които никога не са смятани за необходими. Едната стая е с баня в гигантска найлонова торбичка, в друга се използва извънгабаритна гилотина да се раздели голямо легло на два единични. Има стая затворническа килия, стая с легла ковчези и един апартамент напълно обзаведен с огледални фрагменти. Една от най-търсените е привидно обикновенна спалня с изключение на факта, че всичко е обърнато с главата надолу, изключение прави само леглото.
 • Treehotel, Харадс, Швеция
  Необичайни хотели по света от Велинград СПА 7
  Treehotel, Харадс, Швеция
  Детските къщи на дървета никога не изглеждаха така. Водещи шведски архитекти създават този странен и футуристичен Treehotel (открит през 2010 г., той е вдъхновен от филм за трима мъже, които преоткриват своите корени, чрез изграждане на къща на дърво). Всеки апартамент разполага със собствен облик, независимо дали наподобяваща птиче гнездо или летяща чиния. Най-гениално изглеждащия е невидим: огледалния екстериор отразява гората от всички страни.
 • Hang Nga Guesthouse, Далат, Виетнам
  Необичайни хотели по света от Велинград СПА 8
  Hang Nga Guesthouse, Далат, Виетнам
  В това, което би могло да се разглежда като почит към Антонио Гауди или психично заболяване, този странен хотел от виетнамският архитект Данг Виет Нга се е превърнал в популярна атракция. Гъби, паяжини, и дърветата изваяни от полимербетони всяка от 10-те стаи за гости се гордее със също толкова странно име: Бамбук, Кратуна, Кенгуро и Термит са част от стаите.

Вижте втората част

Comments

comments