Необичайни хотели по света – Втора част

1460
Необичайни хотели по света от Велинград СПА 17

Необичайни хотели по света – Втора част

Не се заблуждавайте, тези необичайни хотели по света не са дело на някой полудял хотелиер. Собствениците са често напредничави архитекти. Те са наясно, че странните неща привличат публичност и любопитни туристи.

 • Палацио дьо Сал, Уюуни, Боливия
  Необичайни хотели по света от Велинград СПА 9
  Палацио дьо Сал, Уюуни, Боливия
  Хотели, направени от ледени блокове с лопата да ги ринеш, но от солни блокове? Това е необичайно. Но де Паласио Сол не е трик. Намира се в Салар де Уюни, най-голиямото солно находище в света, този 30-стаен хотел е построен от лесно достъпни строителни материали. Това е архитектурно изпълнение на околната среда. Над 4500 квадратни метра от сол, измазани с хоросан заедно с солена вода, за да се изгради всичко, дори и маси, столове и столова, където гостите могат да се насладят на солени специалитети.
 • Earthship Biotecture, Tрес Пиедрас, Ню Мексико
  Необичайни хотели по света от Велинград СПА 10
  Earthship Biotecture, Tрес Пиедрас, Ню Мексико
  Преди да излетите от Земята за друга планета, Ще бъде полезно да се подготвите. Проектът Earthship е създаден през 1960 и през 1997 г. започва да позволява на гостите да спят в своите устойчиви капсули. Произведени от рециклирани или устойчиви материали, посетителите на earthships рециклират собствената си урина и отглеждат своя собствена храна. Те са също така оборудвани с удобства малко вероятно да бъдат открити в космоса: Wi-Fi, Apple TV, и стрийминг Netflix.
 • La Balade des Gnomes, Durbuy, Белгия
  Необичайни хотели по света от Велинград СПА 11
  La Balade des Gnomes, Durbuy, Белгия
  Притежателят на този белгийското хотел е взел вдъхновение от митове и приказки, за да създаде 10 фантастични стаи за гости. Този троянски кон е само началото. В една сюрреалистична стая на третия етаж има дори и дървена платноходка в собствено езерце.
 • Seaventures Rig Resort, Pulau Mabul, Малайзия
  Необичайни хотели по света от Велинград СПА 12
  Seaventures Rig Resort, Pulau Mabul, Малайзия
  Една петролна платформа е закотвена над коралов риф, едно от най-забележителните места за гмуркане в света. Но това не е предстояща екологична катастрофа, това е хотел-мечта за всеки запален водолаз. Aсансьор спуска водолазите във водата, всички гмуркания са включени в цената на престоя.
 • Sala Silvermine Underground Suite, Västmanland, Швеция
  Необичайни хотели по света от Велинград СПА 13
  Sala Silvermine Underground Suite, Västmanland, Швеция
  На 500 фута под земята, този хотел, изсечен от скалата през 18-ти век от сребърни миньори, е най-дълбокия в света. Състои се само от една стая, със сребърни мебели (естествено). Този хотел не е за гости страдащи от клаустрофобия. Инструкциите преди настаняване предвиждат кратка обиколка на мината след това гостите трябва да издържат постоянните 36 градуса, с възможни нежелани реакции на самота и параноя, до сутринта.
 • Kumbuk Hotel, Buttala, Шри Ланка
  Необичайни хотели по света от Велинград СПА 14
  Kumbuk Hotel, Buttala, Шри Ланка
  На бреговете на река Kumbukkan Oya стои самотен, леко деформиран слон. Този страннен еко-хотел е изработен от трева и клонки, и леко се поклаща от вятъра.
 • Bubble Tree, Франция
  Необичайни хотели по света от Велинград СПА 15
  Bubble Tree, Франция
  Тези прозрачни надуваеми капсули не са за гостите които изискват или неприкосновеността на личния живот или тъмнина за дрямка. Просторните архитектурни мехурчетата са проектирани от Пиер Стефан Дюма и са популярни в цяла Европа. Тринадесет места в момента ги използват като къщи за гости във Франция.

Вижте първата част

Comments

comments