Пещерите около Велинград, които задължително трябва да посетите

0
2374
Пещерите около Велинград -

Пещерите около Велинград

Макар и малък по площи население, Велинград е величествен с богатата си палитра от природни атракции, уникалната си серия от културно-исторически забележителности и съвършените условия за почивка – както за истински релакс, така и за прекарване на незабравими мигове с най-близките ви хора. Веднъж посетили спа столицата на Балканите, вие, със сигурност, отново ще се върнете тук – за да си отпочинете, за да зърнете отново местните забележителности, а просто ей-така – за да се разходите из китните и красиви улички на градчето, да изпиете едно кафе в приветливия му център или за да го преоткривате отново и отново. Ако случайно отново имате път към Велинград, имаме специално предложение за вас – посетете пещерите в района и се насладете на харизматичната местна природна магия, обгърната от вълшебството, наречено съвършенство.

Започваме с пещера Лепеница – място, което си заслужава да видите не веднъж или два пъти. Пещерата се намира само на 10 км от Велинград и е с дължина от около 1525 метра. Лепеница е разделена на цели три етажа, като през най-долния – с дължина 273 метра – тече подземна река, за която от векове наред се носят какви ли не легенди за лековитата й вода. Не на последно място, пещера Лепеница е богата и на множество сталктити, сталагмити и сталактони, които биха станали чудесен фон за вашите туристически снимки.

Другата близка до Велинград пещера е познатата на доста хора Снежанка. Тя е една от най-живописните и впечатляващи природни феномени в цяла България, като, наред с това, местните жители я наричат Перлата на Родопите. Всичко това превръща пещера Снежанка в наистина уникално място за посещение, което, между другото, е включено и в списъка на 100-те национални туристически обекта. Снежанка се намира между Пещера и Велинград, като до нея можете да стигнете, като тръгнете по пътя за не по-малко красивия град Батак.

Comments

comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.