Три Причини да посетим Велинград, през което и да е време на годината

1708
Три  Причини да посетим Велинград - Велинград СПА

Три Причини да посетим Велинград, през което и да е време на годината.

Велинград е един от най-известните курорти в България. Той е предпочитан и обичан не само от родните, но и от чуждестранните туристи. И това съвсем не е нито странно, нито случайно. Истината е, че Велинград – спа столицата на Балканите – е перфектното място и за отмора, и за забавление. Множеството опции, които курортът любезно предоставя на своите гости, го прави толкова харизматичен, интригуващ и желан през всичките сезони от годината.

Вижте всички причини да посетим Велинград през което и да е време на годината сега!

  1. Перфектно настаняване с отлични условия за отдих

    Велинград има голям брой луксозни хотели с по 4 и 5 звезди, но от друга страна, той предлага и по-достъпно настаняване в симпатични и декорирани в класически възрожденски стил къщи за гости. И ако едните предлагат уникални глезотии като спа процедури и изискани стаи за почивка, то другите са щедри на вкусна национална кухня, комфорт и уют, който всички ние търсим, за да се отърсим от динамиката на напрегнатия живот в големия град.

  2. Изобилие от природни, културни и исторически забележителности

    Велинград, макар да е и малко градче, има богат списък със забележителности, който да предложи на своите гости. Ако сте в курорта, задължително посетете природния феномен Клептуза, историческата крепост Цепина, местността Свети Спас и тази на Белмекен само на няколко километра разстояние от хотела ви, Художествената галерия, петте църкви от епохата на Възраждането и много други. Така, Велинград, е и обогатяващ в културно отношение, и успокояващ със своите прелестни природни местности, чист въздух и най-вече лековитата си минерална вода.

  3. Перфектен климат

    Перфектният умерен континентален климат на Велинград го прави идеален за зимния сезон, когато тук цари истинска бяла приказка с опции за каране на ски, така и през летния – когато можете да вземете глътка свеж въздух и да се насладите на местната прохлада!

Comments

comments