Велинград – отлично място и за ски емоции

2743
Ски емоции - Велинград СПА

Велинград – отлично място и за ски емоции

Макар курортната дестинация Велинград да се смята за спа столица на Балканите, с което и основните асоциации, свързани с нея, да са от сферата на релакса и луксозната отмора, не подценявайте родопското градче, когато става въпрос за ски емоции. Велинград е отлична дестинация за каране на ски, сноуборд и шейна. При всички случаи тук ще успеете да избягате от шума и какафонията, характерни за големите ни ски курорти като Боровец и Банско, но едновременно с това и ще се насладите на приказна природа и отлични условия за вашите зимни емоции на пистите. В тази връзка, Велинград предлага не една, а цели три ски писти! Ето повече подробности в това отношение.

Ски емоции - Велинград СПА 2
Юндола

В района на спа дестинацията Велинград са локализирани три отлично поддържани, модерни и впечатляващи ски писти: Юндола, Старина и Куртово. Юндола бе обновена съвсем наскоро, като разположението й е на над 1680 метра надморска височина. Всъщност, Юндола се намира в природната местност Старина, която също си има своя писта. Юндола е най-известната от трите писти на Велинград, най-вече защото е изключително лесна за намираме, а достъпът до нея е много лесен, като до тук можете да стигнете дори с кола. В района на Юндола и в местността Старина има увеселителни заведения, ресторант с топла кухня за подсилване след цял ден ски емоции и кафене за горещи напитки. Тресето на пистата Юндола, между другото, попада в обсега на Държавния горски фонд, но въпреки че е защитена, тя е отворена за туристи и ски ентусиасти.

Ски емоции - Велинград СПА 3
Местност Старина. Снимка – Photo G

Ски емоции - Велинград СПА 5
Местност Старина. Снимка – Photo G

Последна, но не по важност – Куртово – е пистата, намираща се в едноименния модерен комплексът в близост до популярната хижа Христо Смирненски. Куртово е разположена на почти еднакво разстояние от Велинград и Белмекен. Куртово е добре познатата ски писта за екстремистите, защото тук адреналинът се покачва на макс, а склоновете са повече от впечатляващи. Повечето скиори пристигат тук и се настаняват директно в хижата или в някой модерен и хубав хотел на Велинград, защото градът предлага повече от огромно разнообразие на стаи, къщи за гости и апартаменти от всякаква категория. Характерно за туристите е, че изпробват и трите ски писти край Велинград – Юндола, Куртово и Старина – с което няма да отречете, че си създават уникално забавление и невероятни спомени! Посетете ги и вие – няма да съжалявате, скъпи приятели!

Ски емоции - Велинград СПА 4
Куртово

Comments

comments