Велинград хотели и спа процедури

16429
Велинград хотели и спа процедури - Велинград СПА

Велинград хотели и спа процедури

  • Славата на Велинград се разпростира извън пределите на България. Неслучайно преди няколко години градът беше обявен за „СПА столицата на Балканите”. В него има много лековити минерални извори, около, които са направени десетки спа центрове и хотели. Поради тази причина балнеотуризма в планинският курорт, е развит на европейско ниво. Във Велинград може да се отдадете на спа туризъм или заслужена почивка. Хотелите, които предлагат спа процедури и терапии са изключително много, но пълното блаженство от тях ще усетите в някой от петзвездните комплекси
  • В града има пет петзвездни хотела. Това са: „Гранд Хотел Велинград”, „Спа хотел Двореца”, „Свети Спас”, „Акватоник” и „Макси”. Само един от тях, обаче разполага с международен сертификат за качество EUROPESPA Wellness на Европейската SPA асоциация (ESPA) и това е „Гранд Хотел Велинград”. Сертификатът Ви гарантира, че всичко в хотела, е по европейски стандарт и ще получите обслужване на възможно най-високо ниво.
  • Във Велинград могат да се правят още куп други интересни неща, освен ходенето на спа процедури и терапии. Той разполага с изключително много забележителности, които трябва да бъдат посетени. Символите на града са извора Клептуза и крепостта Цепина, за които местните хора могат да Ви разкажат много интересни истории и легенди. Освен тях, трябва да посетите и останалите не по-малко впечатляващи места, като Юндола; параклисът “Свети Георги”; един от най-старите храмове – „Св.Троица”; пещерата Лепеница и биосферния резерват Мантарица, които се намират един до друг. Природата, която заобикаля града, е повече от впечатляваща.

Comments

comments