Стартират ежегодните Велинградски културни празници – юли 2016

1434
Велинградски културни празници - Велинград СПА

Стартират ежегодните Велинградски културни празници в разгара на лятото с мотото – ,,ВСИЧКИ ЗАЕДНО“ ДА ПОМОГНЕМ НА БЕЗПОМОЩНИТЕ ДЕЦА

В разгара на лятото, когато много хора смятат да отидат на море или нависоко, на планина, за да се разхладят, ние ви предлагаме една много по-добра и със сигурност, по-различна алтернатива, а именно да станете част от тазгодишните Велинградски културни празници. По традиция, всяка година се провежда цяла плеада от уникални, спиращи дъха и наистина силно зареждащи културни събития: не само за местното население, но и за всички гости на града, защото това време, лятното, е не по-малко привлекателно за посещение на спа столицата на Балканите. Но нека ви разкажем малко повече за Велинградските културни празници.

  • Тазгодишните Велинградски културни празници стартират точно на 1 юли и ще продължат чак до края на месеца. Подготвена е цяла програма, която включва шеметно откриване – с духови оркестри, театрални постановки и работилници за творчество и разбира се, беседи и възможност да видите познати лица, като например изпълнителя на народни песни, Николай Славеев. Откриването на Велинградските културни празници ще даде път на младите, като повечето изпълнители от празничната програма ще са от младежкия духов оркестър на отделните области и общини, които ще са гости на града: от Монтана, от Благоевград и от къде ли още не.
  • Спектакълът Трио Сопрано ви очаква на следващия, почивен ден Събота, 2 юли, като наред с него, програмата ще ви предложи и балетни изпълнения, както и няколко тържествени концерта. В чест на юлските празници на културата във Велинград, почетно слово ще държи и кмета на града, който наистина много се постара за организацията на тазгодишните културни мероприятия в курортното градче.
  • Можете да намерите цялата програма на юлските Велинградски културни празници през 2016 година на сайта на общината на града в PDF формат, или тук. Накратко обаче, можем да ви кажем да очаквате наистина много: фолклорни концерти с ансамбли от цялата страна, специални дни, посветени на активната почивка, като например, ще има дни на водата и плуването, а също така и страхотни литературни клубове, посветени и организирани най-вече на огромните културни и просветни дейци в региона, както и на почитателите на хубавата поезия и проза.

Тазгодишните Велинградски културни празници, определено, ще са много емоционални и красиви, перфектно организирани и стриктно разпределени в цели 3 седмици на забавление и интелектуално обогатяване. Добре дошли са всички във Велинград: през юли месец не само за спа почивка, но и за културна разходка из местните центрове на просвета и духовен подем!

Comments

comments